Karácsonyi csendes nap
Thursday, 20 December 2012 23:19

 

Karácsony közeledtével a Sartoris Szeretetszolgálat dolgozói egy fél napot együtt töltöttek, melynek célja az elcsendesülés, a lelki felfrissülés, és természetesen egymás megajándékozása volt.

Az ilyen alkalomra különösen nagy szükség van a szeretet ünnepének eljövetelekor, hiszen rohanó világunkban sajnos egyre kevesebb időnk és energiánk jut a talán legfontosabb dolgokra, nem figyelünk oda egymásra és a másik érzéseire. Idegesen, kapkodva lépünk egyik napból a másikba.

 

Természetesen ezen kívül, mivel egy idősek fizikai és mentális gondozásával foglalkozó intézmény dolgozóiról van szó, fontos, hogy le tudjuk rakni bizonyos időszakonként az állandóan cipelt lelki-terheket, valamint hogy megoszthassuk egymással gondolatainkat, mindennapos problémáinkat.

Áhítat, közös játék, meditáció gazdagította a napunkat, melyek mind egytől egyig igen megindítóak és tanulságosak voltak. A nap zárásaként pedig Cákra látogattunk, ahol egy idős hölgy, Ördög Lászlóné képzőművész és férje alkotásait csodálhattuk meg. Azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy nem mindennapi élményben volt részünk, kezdve a festményektől a fafaragásos erdélyi mintázatú bútorokon át egészen az egyedi kerámiagyűjteményig. Nem mást, mint egy egész élet munkáját láthattuk.

Véleményem szerint e napnak egy rendkívül fontos üzenete volt számunkra: a lelki békéhez nem kell pénz, és mégis, nélküle minden más értéktelen marad. K.I.

Képek: http://www.nemescso-lutheran.hu/site/hu/galeria/images?albumid=44