Balatoni biciklitúra 2012.
2012. augusztus 23. csütörtök, 14:29

 

Biciklire pattantak az ifjak a Nemescsó-Meszlen-Acsád-Kőszegdoroszlói Gyülekezetben.

Az idei év sem lehetett volna teljes a szokás szerint minden évben megrendezett nagytábor nélkül, ám idén rendhagyó módon nem a meszleni parókián és annak udvarán valamit a templomban tartottuk ezt az táborunkat, hanem az ifjúság közös megegyezésével elhatároztuk, hogy körbebiciklizzük a Balatont.

Szombathelyről indul a nem is kis csapat, de nem kell megijedni, itt a bicikliket még csak a vonatra raktuk majd Balatonszentgyörgytől kezdődhetett a komoly tekerés. Az első napon nem nagy távot kellett megtennünk ez könnyűnek tűnt mindenki számára és a következő napi 106 km-es távot sem hitte senki nehezebbnek.

Gyenesdiáson este még lement a csapat a strandra is egyet pihenni és élvezni a hűsítő vizet a nagy hőségben. Aztán másnap elkezdődött a legnagyobb próbatételnek ígérkező feladat amiről kiderült valóban az is volt. Az egész csapat letekerte a több mint 100 kilométeres távolságot, igaz megfáradva de odaértünk Balatonakarattyára, a gyors pihenést követte a finom vacsora, utána a gyors fürdést követően mindenki elcsendesedett a felállított sátrak valamelyikében. Nagy szerencsénkre volt néhány ?éjjeli bagoly? akik tettek a másnap reggeli felüdítéséről. Volt sátor melyet lebontott a szél, volt mely előtt egy egész biciklisszázad álldigált vagy amelyre emelet épült esetleg a betolakodóktól megvédő farakás vagy hintaágy került.
A reggelit követően gyorsan útnak is indult a csapat hiszen következő állomásunk Balatonszárszó melynek méltán híres strandját mindenki birtokba akarta már venni. Itt már kisebb volt szerencsére a távolság ami a nagy hőségben még így is nagyon fárasztott minket, de a lelkesedést azt hiszem semmi sem törhette volna meg.

Az utolsó este még mindenki megmártózott egyet a tó vizében miután befejeződött a homokvárépítő verseny. Aztán az éjszakát követően a reggeli után ismét nyeregbe pattantunk és indultunk vissza kiinduló pontunkhoz ahol aztán néhány tiszteletkört téve a 221 kilométer megkoronázásaként mindenki a magasba dobta bukósisakját ezzel megmutatva, milyen jó kis közösség is vagyunk. A vonatút gyorsan eltelt és ismét Szombathelyen találtuk magunk és ki ki saját módján de eljutott haza. Szerencsére az egész túra alatt jó időnk volt, sőt egy gumi cserét leszámítva semmi probléma nem árnyékolta be a hangulatunkat.

Reméljük minden résztvevőnek nagyon tetszett az idei táborunk is, szeretettel várunk titeket jövőre is! GY.M.

Galéria: http://www.nemescso-lutheran.hu/site/hu/galeria/images?albumid=35

Video: http://www.youtube.com/watch?v=_O0lpFXleNI