Meszleni tábor 2013.
2013. szeptember 09. hétfő, 05:46

Mint a korábbi évekhez hasonlóan idén is útjára indult a Meszlenben megrendezésre kerülő hittanos táborunk az 1-8. évfolyamosoknak.

Az idei évben is próbáltunk újabb programokkal előrukkolni, amit ha a képeket visszanézzük a néha ámuló máskor nevető gyerekeket látjuk, azt gondoljuk sikerült is.

Ugyan a hétfő nem indult valami derűsen, ugyanis kicsit esett az eső, de a játékoknak és a jókedvünknek ez sem tudott akadályt állítani, mert egyszerűen nem foglalkoztak vele gyerekek. Milyen játékról is lehet szó? Egyszerű a válasz, egy kis ismerkedés, mert hát minden évben vannak új gyerekek, akiket jó megismerni illetve a ?régi motorosok? akik már várják a régi barátokkal az újbóli találkozást, hogy megint eltölthessenek együtt egy hetet.
Nézzük csak tovább, kedden már meghódítottuk Kőszeget is, ugyanis a kis csapattal elmentünk, hogy megnézzük a Chernel kertet ahol kedves segítőnkkel megismerkedhettek a gyerekek többféle állattal, rendkívül sok madárfajjal találkozhattak kicsik nagyok egyaránt, de a növényekről sem feledkezzünk meg, vagy az épp kikelt apró szécinegékről, na de a ?tanulás? mellett a játék sem maradhatott el ugyanis birtokba vettük a kerthez tatozó hatalmas, minden igénynek megfelelő játszóteret.
A táborba visszaérve vacsora fogadta a táborozókat. Majd teli bendővel indultunk a templomba egy kicsit elcsendesedni az áhítat alatt.
A következő napunk is hasonlóan mozgalmas volt, ekkora mentünk Sopronba és egy újdonsággal szembesülhettek a gyerekek, felmentünk a Tűztoronyba és onnan kémlelhették végig az egész várost, bizonyára sokan jártak ott először, hiszen sokuk csak ámult a látványtól. De ne feledkezzünk meg a mindenki által annyira várt Bobozásról sem, azt hiszem sokuk számára ez volt a nap fénypontja. Este pedig a vacsora és fürdés után ismét mentünk a templomba énekelni és ha fáradtabban is mint előző este de figyelni az áhítatot.
A csütörtök kirándulások nélkül zajlott, de ezt a gyerekek sem bánták nagyon hiszen egész nap játékok és egyéb színes programmal vártuk őket ezen a napon is , a reggeli tornán még mindenki csak törölgette a szemeit de az ebéd és csendes pihenőt követő baseballozás már ennek csak a tükörképe lehetett, annyira belejöttek a gyerekek a játékba, hogy szinte vissza sem akartak indulni a vacsorára, de szerencsére azért azt sem hagytuk ki. Vacsora után a jól ismert esti programot megfűszereztük egy kis zenés esttel ahol a gyerekeknek és szülőknek egyaránt szólaltak meg a régi mesék dallamai és énekei, volt köztük jó néhány amit már csak a szülők ismertek fel. Majd ez a nem mindennapi élmény után összegyülekeztünk és esti mesét néztünk. Volt aki végignézte de sokakat úgy kellett az ágyukba fektetni, az elmúlt pár napban kifáradva szépen elaludtak.
A péntek a jól megszokott izgalommal indult, ekkora mentünk Sárvárra, a reggeli áhítatot és rövidke játékot követően a gyerekek alig várták, hogy elinduljunk. Először a várban a kiállítást néztük meg, amelyikben a gyülekezetünkből jól ismert elemek is helyet kaptak, majd mentünk tovább a fürdőre és egészen 5 óráig ott is töltöttük az időt s csak ezután indultunk vissza a táborba.
Milyen volt a fürdés? Szerintem kérdezzük csak meg a gyerekeket nem volt köztük olyan, aki ne élvezte volna, mindenki számára hatalmas élmény volt ez is.
Visszaérve, megint finom vacsorával kedveskedtek nekünk a gyülekezet tagjai. Vacsora után jóllakottan elbágyadva mentünk az esti áhítatra, majd megint leültünk egy kis mesenézésre.
Szombaton kicsit pihentünk a reggeli torna után gyors öltözködés egy kiadós reggeli , amit követett az áhítat. A délelőtt volt a hét utolsó csoportfoglalkozása is, amin elmondhatjuk, egész héten mindenki aktívan rész vállalt Majd az ebéd után egy kis pihenőt tartottunk, ami nem hiába volt, elvégre ezután kezdődtek a sportversenyek.
Nagy izgalom előzte meg a csocsó a pingpong a foci és a tollaslabda bajnokságokat, melyek győzteseit  később jutalmaztunk meg. A délután a játékokkal szépen el is telt mindenki kifáradt, aztán kicsit megint elcsendesedtünk egy kis bibliai vetélkedőhöz, a hét témájával kapcsolatosan. Az esti áhítatunk után pedig titkostesóztunk, na meg a már említett délutáni versenyek nyerteseit díjaztunk egy kis apró emlékkel vagy épp csokoládéval, és a korábbi évekkel ellentétben idén végre sikerült, igen tábortüzet tudtunk gyújtani mindenki örömére, hiszen azt körbeállva énekelt kicsi, nagy szülő, segítő egyaránt.
Vasárnap a reggeli után már pakolás és készülődés következett, hiszen ez volt táborunk utolsó, záró napja, ahol az Istentisztelet után még mindenki kapott egy kis útravalót, melyre ha ránéz, sok-sok élmény juthat eszébe nem is beszélve az új barátokról.
Ezzel a kis élménybeszámolóval mondanék a magam és a többi segítő nevében is hatalmas köszönetet a gyülekezetnek, lelkészeinknek na és persze a sok-sok gyermeknek akik idén is eljöttek hozzánk, hogy jól érezzék magunkat és kicsit közelebb kerüljenek Istenhez. Gyurácz Márk