Sartoris Szeretetszolgálat
Tartalomjegyzék
Sartoris Szeretetszolgálat
Fraknói kirándulás
Intézményünk névadója
Szórólap
Életképek
Sartoris nap 2011.
Fraknói kirándulás
Sartoris nap 2012
Minden oldal


 

A Sartoris Szeretetszolgálat 2009. szeptember 1-jén kezdte meg működését a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség területén.Először a falugondnoki szolgálat indult el Kőszegdoroszlón és Cákon, majd október 1-től házi segítségnyújtást kezdtük meg 5 településen. jelenleg 9 gondozónőnk végzi szolgálatát. Szolgálatunk jelenleg kb. 80 idős, rászoruló emberről gondoskodik a ház segítségnyújtás szolgálatán belül, illetve kb. 40 ember veszi igénybe a szociális étkeztetés lehetőségét.


 

http://www.nemescso-lutheran.hu/site/intezmenyeink/12-sartoris-alapitvany?start=1


Segítségre van szüksége otthonában?

 

Szívesen segítünk! Engedje meg, hogy bemutatkozzunk!

A Sartoris Szeretetszolgálat 2009. szeptember 1-jén kezdte meg működését nemescsói székhellyel. Jelenleg 9 gondozónőnk végzi szolgálatát, illetve kb. 80 idős, rászoruló embert házigondozunk, és kb. 40 ember szociális étkeztetéssel kap tőlünk meleg ebédet kedvező áron.

 

Önnek is lehetősége van arra, hogy igénybe vegye szolgálatunkat

házi segítségnyújtás vagy szociális étkeztetés keretében!

 

Hogy mi is az a házi segítségnyújtás?

Házi segítségnyújtás keretein belül mindazt elvégezzünk, ami segít Önnek az otthonában, otthoni környezetében való megmaradásban.

Általános tendencia, hogy akik nem tudják már magukat ellátni, más megoldást nem látva, idősek otthonába jelentkeznek. Mi ezt szeretnénk elkerülni, hogy amíg lehet, mindenki idős napjait saját otthonában tölthesse gondozónőink segítségével. Így segítenek a személyes ápolásokban (Pl. gyógyszeradagolás, vérnyomásmérés, vércukormérés, vagy egyszerűen hajmosás, körömvágás, ha már nehezen megy), ezen túl segítenek a szűk környezetük rendbetételében, így például nehezen végezhető háztartási munkákban is számíthatnak rájuk (pl. mosás, felmosás, stb), vagy ami talán a legtöbb idősnek a legnagyobb segítség lehet, gondozónőink elmennek receptet felíratni, kiváltani a gyógyszereket, vagy éppen bevásárolni. És ami ezen túl a legfontosabb, hogy igyekszünk a lelki rezdüléseikre is odafigyelni, így ha valakinek beszélgetésre van szüksége magányában, tapasztalatunk szerint jól esik, ha számíthat valakire, aki naponként kinyitja a kiskaput.

Mindezeknek, mint mindennek a világban, van egy jelképes ára: 120 Ft/óra.

 

Reméljük, felkeltettük érdeklődését! Szeretettel várjuk jelentkezését!

Kalincsák Balázs igazgató

Sartoris Szeretetszolgálat

Elérhetőség: 06-20/93-11-715


Életképek a Szeretetszolgálat mindennapjaiból....

 

http://www.nemescso-lutheran.hu/site/hu/galeria/images?albumid=15

 


 

http://www.nemescso-lutheran.hu/site/hu/galeria/images?albumid=16

 


 

Útra kelt  a kicsiny csapat...

http://www.nemescso-lutheran.hu/site/hu/hirek/gyulekezeti-kronika/56-szeretetszolgalati-csapatepites

 


Sartoris nap 2012