„Az igazságosság felmagasztalja a népet, a bűn pedig gyalázatukra van a nemzeteknek.” (Péld 14,34)

„Ezután [Jézus] eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is. Mikor pedig odaért, így szólt hozzájuk: Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!” (Lk 22,39–40)

Hírek

Találatok: 1-11 | Összesen: 11 találat 1 oldalon. előző következő
Meszleni tábor 2020
2020. Június 16.
Kedves Táborozók! Kedves Szülők!
Közeledik a meszleni tábor ideje. Jövő héten hétfőn már találkozunk! Pár hasznos információt szeretnénk megosztani mindenkivel!
Ahogy már jeleztük is, június 22-26-ig, hétfőtől péntekig tart a tábor. Idén nem tudjuk az ott-alvást biztosítani a szigorú higiéniás előírások miatt. Ezért sok mindenben átalakul a tábor rendje.
A nevelőszülői hálózatokat támogatták a diakónia napjának offertóriumával
2020. Június 3.
Budapest – Tíz éve tartja a Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor evangélikus lelkész születésnapján, szeptember 25-én a diakóna napját. Az idén 110 éves lelkész kerek évfordulója is okot ad az ünneplésre. „Hálát adunk ilyenkor a szeretetszolgálatért, intézményhálózatunkért, az önkéntes munkáért, a fejlesztésekért, előrelépésekért, de eleinkért is, akik különösen fontosnak tartották az elesettek, rászorulók, gyengék és kiszolgáltatottak között végzett munkát" – mondta Gregersen-Labossa György, egyházunk diakóniai bizottságának vezetője, aki az úrvacsora közösségébe hívta az ünneplőket, díjazottakat és diakóniai munkatársakat.
Defibrillátor a nemescsói közösségnek
2019. Október 3.
A nemescsói társult evangélikus egyházközség jubileumot ünnepel: tíz éve működtetik a Sartoris Szeretetszolgálatot. Az idei Sartoris-napon azonban nemcsak ez adott okot arra, hogy összegyűljön a közösség, átadtak egy defibrillátort is.
Egy kis gyülekezet nagy álma – Ötszörös hálaadás Meszlenben
2019. Július 16.
Meszlen – Temploma, oltára, orgonája és gyülekezeti háza felújításáért, illetve az ifjúsági tábor huszonötödik jubileumáért adott hálát 2019. június 30-án, vasárnap a Nemescsó-Meszlen-Acsád- Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközséghez tartozó meszleni gyülekezet.
Huszonöt esztendeje a béke szigete a meszleni ifjúsági tábor
2019. Június 28.
Meszlen – 25. alkalommal tartotta ökumenikus ifjúsági táborát az elmúlt héten a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség. Csaknem hetvenen népesítették be a parókiaépület környékét.
2018. Szeptember 21.
Az artikuláris gyülekezetek találkozóját rendezik meg vasárnap 10 órától az evangélikus templomban.
2017. December 27.
Advent előtt néhány nappal Nemescsóban beszélgettünk Kalincsák Balázs evangélikus tisztelendő úrral és feleségével, Varga Katalin tisztelendő asszonnyal. Hittanóra végén érkeztem a Gyülekezeti Ház közösségi termébe.
Ha október, akkor Lutherfeszt Balatonszárszón – Luther-színdarabbal emlékeztek a reformáció ötszáz éves jubileumára
2017. Október 25.
Balatonszárszó – Idén sem múlt el az október Lutherfeszt nélkül. Immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthon és fogadta vendégeit, akik könnyed kikapcsolódásra vágytak a hosszú hétvégén.
A nemescsói ifjúság ajtót nyitott az újra
2017. Február 4.
Nemescsó – A reformáció 500. évének megünneplésére a nemescsói ifjúság „Ajtót nyitottunk az újra” címmel kezdett figyelemfelkeltő akcióba.
Orgonakoncert
2016. Október 2.
Kedves Testvérek! Az alábbi linken ismételten meghallgatható Rolf Rauber-Bühler orgonakoncertéjen hangfelvétele.
A megtartó hit útjain – Artikuláris napot tartottak Nemescsón
2015. Szeptember 28.
Nemescsó – A magyarországi protestantizmus üldözésére emlékezve gyűltek össze az osztrák, a szlovén és a magyar evangélikusok 2015. szeptember 27-én, a Vas megyei Nemescsón. Legalább másfélezer lutheránus látogatott el ezen a verőfényes vasárnapon az egykori artikuláris településre. A hitükért szenvedő, sok nehézséget vállaló, hajdanvolt testvéreinkre emlékezve a környező településekről indulva sokan gyalogszerrel, lovon, vagy éppen kerékpáron tették meg a templomig az utat.