[József] így vigasztalta [testvéreit], és szívhez szólóan beszélt velük. (1Móz 50,21b)

Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. (Ef 4,29)

Események, az Egyházközség programnaptára

Állandó alkalmak:

  • Imádság: szerda 20 óra
  • Ifjúsági óra: péntek 20 óra
  • Istentisztelet: vasárnap 9 óra, Acsád
  • Istentisztelet: vasárnap 9 óra, Meszlen
  • Istentisztelet: vasárnap 11 óra, Nemescsó
  • Istentisztelet: vasárnap 11 óra, Kőszegdoroszló
Hírek, aktualitások
16 June 2020 - Meszleni tábor 2020 - Kedves Táborozók! Kedves Szülők! Közeledik a meszleni tábor ideje. Jövő héten hétfőn már találkozunk! Pár hasznos információt szeretnénk megosztani mindenkivel! Ahogy már jeleztük is, június 22-26-ig, hétfőtől péntekig tart a tábor. Idén nem tudjuk az ott-alvást biztosítani a szigorú higiéniás előírások miatt. Ezért sok mindenben átalakul a tábor rendje.
3 June 2020 - A nevelőszülői hálózatokat támogatták a diakónia napjának offertóriumával - Budapest – Tíz éve tartja a Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor evangélikus lelkész születésnapján, szeptember 25-én a diakóna napját. Az idén 110 éves lelkész kerek évfordulója is okot ad az ünneplésre. „Hálát adunk ilyenkor a szeretetszolgálatért, intézményhálózatunkért, az önkéntes munkáért, a fejlesztésekért, előrelépésekért, de eleinkért is, akik különösen fontosnak tartották az elesettek, rászorulók, gyengék és kiszolgáltatottak között végzett munkát" – mondta Gregersen-Labossa György, egyházunk diakóniai bizottságának vezetője, aki az úrvacsora közösségébe hívta az ünneplőket, díjazottakat és diakóniai munkatársakat.
3 October 2019 - Defibrillátor a nemescsói közösségnek - A nemescsói társult evangélikus egyházközség jubileumot ünnepel: tíz éve működtetik a Sartoris Szeretetszolgálatot. Az idei Sartoris-napon azonban nemcsak ez adott okot arra, hogy összegyűljön a közösség, átadtak egy defibrillátort is.
16 July 2019 - Egy kis gyülekezet nagy álma – Ötszörös hálaadás Meszlenben - Meszlen – Temploma, oltára, orgonája és gyülekezeti háza felújításáért, illetve az ifjúsági tábor huszonötödik jubileumáért adott hálát 2019. június 30-án, vasárnap a Nemescsó-Meszlen-Acsád- Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközséghez tartozó meszleni gyülekezet.
28 June 2019 - Huszonöt esztendeje a béke szigete a meszleni ifjúsági tábor - Meszlen – 25. alkalommal tartotta ökumenikus ifjúsági táborát az elmúlt héten a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség. Csaknem hetvenen népesítették be a parókiaépület környékét.
21 September 2018 - Négy evangélikus gyülekezet közös ünnepe lesz hétvégén - Az artikuláris gyülekezetek találkozóját rendezik meg vasárnap 10 órától az evangélikus templomban.
Fotók